När min äldsta dotter var liten, var denna paj något som jag ofta serverade när vi hade gäster hemma på middag. Syrlig, söt och en klick grädde till är obligatoriskt!
Bra att veta innan:
Pajdegen ska arbetas ihop snabbt och med kalla ingredienser. Jag kör den en kort stund i matberedaren.
Pajdeg
125 g smör
2 msk florsocker
3 dl vetemjöl
1-2 msk vatten
Fyllning
3 dl vinbär
3 st ägg
2 dl socker
2 dl grädde
florsocker
Sätt ugnen på 225 grader
Pajdeg
Blanda hastigt ihop mjöl, florsocker och smör till en grynig massa. Tillsätt lite vatten i taget tills du får en smidig deg som håller ihop.
Tryck ut degen i en pajform och grädda i 10 min.
Fyllning
Vispa ägg och socker, tillsätt grädde (ovispad). Strö vinbären i pajskalet och häll sedan över smeten.
Häll fyllningen och grädda i ca 30 min.
Pudra med florsocker innan servering.