Det har tagit många år och många mjuka sladdriga våfflor innan jag hittade rätt till perfekta våfflor!
Ca 15 st
3 dl mjöl
3 dl grädde
2 dl kallt vatten
2 dl mjöl, gärna dinkel
1 msk socker
1/2 tsk salt
Smör till våffleljärnet.
Så här gör du våfflor
Vispa grädden tjock.
Rör i resten av ingredienserna.
Hetta upp våffeljärnet, lägg i en klick smör.
Grädda! Våfflor ska vara gylllenbruna och blir frasiga i kanterna. Lägg dem inte på varandra utan grädda under tiden de ska ätas eller lägg på ett galler
Servera med tillbehör. Bäst tycker jag är hemkokt jordgubbssylt och vispad grädde.
Har du testa Surdegspannkaka
Lisas smaskiga bak är en blogg som drivs av mig Lisa Mattsson. Här hittar du massa smaskiga recept och de flesta har jag skrivit själv. Några recept har jag lånat men då berättar jag såklart från vem. Bland recepten hittar du det mesta i bakväg men jag har två specialområden som jag brinner lite extra för. Det ena är att baka med surdeg och det andra är att göra praliner. Du är alltid välkommen att höra av dig om du har funderingar kring recepten eller om du vill ha några tips. Jag har ett Instagramkonto och jag blir glad om du går in och följer mig www.instagram.com/lisassmaskigabak. Alternativt är du välkommen att följa mig på facebook. Sök på Lisas smaskiga bak så syns vi där.