Föreställ dig att ett wienerbröd och en scones gifter sig. Då får du sunny honey butter scones! Underbart frasiga scones som smälter i munnen. Apelsinsmör till är en favorit, detta är lyxfrukost hemma hos oss en helgmorgon.
Bra att veta innan du börjar: Det är viktigt att degen är så kall som möjligt. Både smöret, mjölken och grädden ska vara kylskåpskalla när de blandas i.
Apelsinsmör gör du enkelt genom att riva lite skal från en ekologisk apelsin i smöret. Blanda ihop med en gaffel och låt stå i kylskåpet en stund.
Spara lite av degen och gör smördegsbakelser med äppel och mandel till fikat.
6-8 scones
4 dl mjöl
1 1/2 dl mjölk
1/2 dl grädde
1 msk bakpulver
1 tsk salt
75 g smör
2 tsk honung
Sätt ugnen på 225 grader.
Rör ihop alla ingredienser utom smöret till en deg.
Kavla ut degen, hyvla en tredjedel av det kalla smöret med en osyhyvel och lägg det på halva den utkavlade degen.
Vik på mitten, vänd ett kvarts varv och kavla ut till ca en centimeters tjocklek.
Lägg ett nytt lager smör på halva degen.
Vik på mitten, vänd ett kvarts varv och kavla ut till ca en centimeters tjocklek. Lägg på smör på halva degen.
Upprepa ytterligare en gång. Avsluta med att vika på mitten, vänd ett kvarts varv och kavla ut till ca en centimeters tjocklek.
Låt vila i kylen ca 15 min.
Kavla ut till ca 1 cm tjocklek och tryck ut runda scones med ett glas.
In i ugnen ca 5-10 min.
Njut av dessa godingar tillsammans med apelsinsmör och te.