Sugen på att lära dig baka? Sockerkaka är en god klassiker som är bra början på en bakkarriär. Vill du sedan testa dig vidare går det bra att smaksätta kakan med kakao eller bär. Klicka i formar till muffins. Eller dela och fyll med sylt och vaniljkräm, toppa med grädda så har du gjort en tårta!
Till en sockerkaka:
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g smör
1 1/2 dl mjölk
1 krm vaniljpulver
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader och ta fram ingredienserna.
Vispa ägg och socker pösigt. Häll sedan i mjölken.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver väl och rör ner i smeten.
Sikta i mjölet med en mjölsikt eller en vanlig sil.
Smält smöret i en kastrull och rör ner i smeten.
Smöra och bröa en form och häll i smeten.
In i ugnen och grädda 30-40 min. Känn med sticka när det börja närma sig men öppna inte ugnsluckan de 20 första minuterna.
Låt kakan vila 5-10 min och vänd sedan formen upp och ner på en tallrik.
Lycka till!