Jag älskar surdegsbröd och något som gör hela upplevelsen av en god, nybakad skivad bröd ännu bättre är ett riktigt gott syrat smör. Gärna med tydlig sälta.
12 dl grädde
1 dl filmjölk eller yoghurt
1/2 dl rapsolja
3/4 msk salt
1 dl filmjölk eller yoghurt
1/2 dl rapsolja
3/4 msk salt
Blanda grädde och yoghurt i en bunke och låt stå över natten i rumstemperatur.
Lägg en handduk över som stänkskydd och vispa till ett smör.
Häll av vattnet och tvätta sedan smöret under kallt vatten ca 5 minuter.
Tillsätt salt och olja, vispa ihop.
Lägg en handduk över som stänkskydd och vispa till ett smör.
Häll av vattnet och tvätta sedan smöret under kallt vatten ca 5 minuter.
Tillsätt salt och olja, vispa ihop.
Lägg smöret i en fin burk.