Ute i sista minuten och är sugen på semlor? Idag är det nämligen fettisdagen! Men att baka semlor från grunden tar ett tag. Det gör inte dessa goda och superenkla semmelsnittar!
Bra att tänka på innan du börjar: Passa kakorna noga när de är ugnen. Det går snabbt när de börjar bli färdiga.
Recept
1,5 dl mjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
100 g smör
1 dl socker
1/2 tsk nystött kardemumma
Grädde
Mandelmassa Gärna hemma gjord!
Florsocker
Så här gör du
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör i hop smör och socker eller kör det i matberedaren.
Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop degen
Rulla ut degen till 3 stycken fingertjocka längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.
Grädda i mitten på ugnen i ca 10 minuter.
Skär snittarna medans kakan fortfarande är varm och låt den svalan på plåten.
Vispa grädden och blanda i lite av mandelmassan i grädden.
Lägg upp i portionsglas och servera med två snittar i.
Pudra lite florsocker över.
Sugen på andra semmelvarianter? Kola in dessa: