Tårtor

Schwartswaldtårta

IMG_36582

Här har du receptet på världens godaste schwarzwaldtårta! Ja, jag vågar faktiskt påstå det! Spröda, sega marängbottnar med fyllig hasselnötssmak och lätt, fluffig grädde. Detta var min favorittårta som barn! Vilken var din?

Bra att veta innan du börjar: Tårtan som jag bakat på bilden är en liten variant och receptet är därefter. Diametern på bottnarna på bilden är 15 cm.

Recept:
Tårtbotten

100 g socker

200 g äggvita (ca 3-4 st)

150 g hasselnötsmjöl eller malda hasselnötter
Fyllning

5 dl grädde

200 g mörk choklad

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 100 grader.

Rita upp fyra cirklar på ett bakplåtspapper. Får du inte plats med dem på ett papper så gör dem lite mindre.

Se till att du har en ren skål, det får inte vara några rester av fett i bunken, då stelnar inte marängen.

Vispa äggvitan till ett vitt, hårt skum. Börja vispa på låg hastighet och öka successivt. Se till att det inte kommer med någon äggula eftersom den innehåller fett.

Tillsätt sockret, lite i taget och vispa hela tiden. När allt socker har smält och du inte känner några sockerkristaller längre är marängen klar.

Vänd försiktigt ner hasselnötsmjölet med en slickepott.

Spritsa eller klicka ut marängen i de runda cirklarna som du har ritat upp på bakplåtspappret.

Grädda i ugnen i ca 1 – 1 1/2 timme.

Smält chokladen i vattenbad eller i mikron och pensla sedan ut den på varje botten. Spara choklad till dekorationerna.

Låt chokladen stelna.

Vispa grädden lätt och fluffig.

Montera tårtan genom att bre grädde på varje botten och ställ på varandra.

Dekorera med grädde och choklad. Fjärilarna på bilden har jag gjort genom att först rita en fjäril på ett papper och sedan lägga en plastfilm ovan på och spritsa ut chokladen på den.

Gör andra fina mönster av chokladen och Temperera Chokladen .Då blir den glansig och fin.

Du kanske också gillar…