Varför vitt, siktat mjöl i pajen? Använd krossat vete istället, inte bara för att det är nyttigare, utan för att det smakar godare och blir härligt krispigt! Testa att göra din egna vaniljsås till.
Bra att veta innan:
Denna pajdeg kan du använda tillsammans med alla trädgårdens frukter och bär! Du reglerar själv hur söt du vill ha den. Ta lite mindre socker och mer mjöl om du har en söt frukt.
En pajform
150 g smör
1,5 dl råsocker
2 dl vetekross
3-4 st äpple
1/2 tsk krossad kardemumma
En nypa salt
Sätt ugnen på 225 grader
Koka upp smöret i en kastrull och tillsätt sockret. Dra undan kastrullen från plattan och arbeta ner vetekrosset med en trägaffel. Låt svalna något så du kan ta i pajdegen utan att bränna fingrarna.
Skala och skär äpplena i bitar och täck botten på formen med så mycket frukt du vill ha. Nu smular du din pajdeg över äpplena och sedan in i ugnen på 225 grader tills pajtäcket fått lite färg. Ju mer färg degen får ju knäckigare paj!
Vad tycker du är godast till? Glass, vaniljsås, grädde eller något annat?