Småkakor

Ingefärskakor

När jag gjorde ingefärshots härom dagen och körde ingefäran i slowjouicen så blev det en hel del rester kvar. Detta rostade jag i ugnen och tänkte använda som krydda. Först ut blev dessa små ingefärskakor.

Ingefärskakor

150 g smör

1 dl socker

4 dl mjöl

1 tsk bakpulver

2 msk torkad, rostad ingefära/ 2 msk hackad, skyltad ingefära/ 1 tsk mald, torkad ingefära/ färsk ingefära efter smak.

Såhär gör du ingefärskakor:

Sätt ugnen på 200 grader.

Rör ihop socker och smör.

Blanda bakpulver i mjölet och tillsätt detta tillsammans med övriga ingredienser.

Dela degen i fyra delar och rulla ut dessa till en tjocklek av ett finger.

Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem med en gaffel.

Grädda 10-15 minuter eller tills de blivit gyllenbruna.

Skär dem i bitar, direkt när du tagit ut dem ur ugen.

Lisas smaskiga bak är en blogg som drivs av mig Lisa Mattsson. Här hittar du massa smaskiga recept och de flesta har jag skrivit själv. Några recept har jag lånat men då berättar jag såklart från vem. Bland recepten hittar du det mesta i bakväg men jag har två specialområden som jag brinner lite extra för. Det ena är att baka med surdeg och det andra är att göra praliner. Du är alltid välkommen att höra av dig om du har funderingar kring recepten eller om du vill ha några tips. Jag har ett Instagramkonto och jag blir glad om du går in och följer mig www.instagram.com/lisassmaskigabak. Alternativt är du välkommen att följa mig på facebook. Sök på Lisas smaskiga bak så syns vi där. Här kommer tips på ett annat smaskigt småkaksrecept Milanopinnar

Du kanske också gillar…