Min mans farfars pepparkakor var kända i släkten. Jag fick tyvärr aldrig smaka dem men min man är en mästare på att slänga ihop degen till dessa fantastiska pepparkakor. Tunna, spröda, smakrika.
3 dl socker
3/4 dl sirap
3/4 dl vatten
1/2 kg mjöl
250 g margarin (jag använder alltid smör)
(kryddor, gärna rågade mått)
1 tsk malda nejlikor
1 tsk ingefära
1 tsk kanel
1/2 msk bikarbonat
Koka upp socker, sirap och vatten.
Tillsätt kryddorna.
Lägg smöret i en bunke och slå det heta vattnet över och rör till smöret smält.
I med mjöl och bikarbonat och rör ihop.
Låt vila en dag.
Kavla tunt och stansa ut pepparkakor eller skär med kniv.
Grädda i 200 grader tills kakorna fått färg. Vakta noga, de bräns fort!