Bli en äppelräddare! Hundra tusentals svenska äpplen ruttnar bort i våra trädgårdar varje år. Här räddar jag tre av dem iallafall.
3 äpplen
120 g smör (rumstemperat)
1 1/2 dl socker
1 ägg
2 1/2 dl mjöl
1/2 msk bakpulver
1/2 msk kanel
Smör och ströbröd
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en avlång form.
Skiva äpplerna
Rör socker och smör pösigt. Tillsätt ett ägg.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner detta i degen.
Lägg några fina äppelskivor i botten och bre ut halva smeten på äpplerna.
Fyll på med resten av äppelskivorna blandat med hälften av kanelen.
Klicka på den degen som är kvar.
In i ugnen 20-30 min.
Ät som den är eller lite festligare med Vaniljsås.