Kondisbitar

Dammsugare – apelsin och kokos

img_20180920_175449595487742.jpg

Påsk! Bästa högtiden på året för godis och små smaskiga bakverk. Här kommer en påskinspirerad dammsugare. Vad sägs om ett påsk ägg fyllt med små dammsugare i olika smaker? JA TACK!

Att tänka på innan du bakar: Snåla inte med smaksättningen i kakan. Smaka av och tillsätt punsch eller arrak efter din egen smak. Eller varför inte testa en helt annan fyllning och smaksättning?

ca 20 små dammsugare

50 g smör

1/2 dl florsocker

1/2 krm vaniljpulver

1 1/2 dl kaksmulor

2 dl kokos

3 msk kakao

200 g marsipan

Gul färg för livsmedel

100 g mörk choklad

Skalet från en apelsin
Så här gör du:

Rör socker, vanilj och smör poröst.

Tillsätt kaksmulorna och kokosen.

Smaksätt lite i taget av apelsinskalet efter eget tycke.

Låt den vila en stund i kylen så att den blir så fast att du kan rulla den.

Färga marsipanen gul. Låt den ligga till sig i kylen en stund om den blir lite kladdig

Kavla ut marsipanen 1-2 mm tjock. Använd florsocker till bakbordet och kaveln om marsipanen lätt fastnar.

Rulla en längd eller några mindre om det är svårt att få den jämn när den är lång.

Lägg rullen på marsipanen och skär bort överflödig marsipan.

Rulla till en längd och skär i bitar, så stora som du vill ha dina kakor. Om den är svårt att rulla eller smular sig så kan du lägga den i plastfolie och sedan rulla den.

Smält chokladen försiktig i en kopp i mikron.

Doppa ena änden på dammsugaren och låt dem stelna.

Värm upp chokladen igen och doppa andra änden.

Om du inte ska äta dem direkt så förvara torrt och svalt. I kylen är det ofta fuktigt så då kan marsipanen bli fuktig. Det är dock bara utseendet som påverkas och de är lika goda fortfarande.

Klassiska dammsugare är också supergoda, testa dessa nästa gång!

Dammsugare

Dammsugare – mint

Dammsugare – körsbär och mandel

Du kanske också gillar…