Chokladrutor med nötter! En given kaka på födelsedagsbordet när jag var liten och en av mina favoriter. När de är både sega och knapriga, då är de perfekta!
Bra att tänka på innan du börjar: Hacka nötterna fint så blir det lättare att skära i kakan.
Recept
1 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl hasselnötter
Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka nötterna och tillsätt socker och ägg.
Blanda alla torra ingredienser i en ny bunke, smällt smöret och tillsätt detta.
Bre ut smeten jämt på ett bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Skär kakan i rutor medans kakan fortfarande är varm.
Låt svalna.
Det är jättegott att doppa halva rutan i ljus choklad och låta stelna!