En favoritkaka här hemma, mjuk med sega kanter och bären varierar vi efter vad som växer i trädgården eller vad som finns i frysen. En klick grädde till och vips så ha du en supergod paj.
Bra att veta innan:
Du behöver en avlång sockerkaksform. Har du inte det kan du använda en annan form så länge du har bakplåtspapper i formen så du får loss kakan.
Ca 8 bitar
50 g smör
1 st ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
en nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Vispa socker och ägg pösigt och vitt.
Vänd i mjölet och sedan det smälta smöret.
Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten.
Tryck i bären i mitten längst hela kakan
Grädda i ca 40 min eller tills kakan fått fin färg.
Lycka till!
*inspirerad av lindas bakskola och hennes recept hallonkaka i limpform