Kladdkaka, det finns säkert lika många sätt att baka denna underbara, kladdiga, smaskiga kaka som det finns hemmabagare. De flesta som bakar har nog ett favoritrecept på en kladdkaka och när barnen vill baka blir det ofta kladdkaka. Inget knådande, inget jäsande och smeten är lika god som kakan. Perfekt!
Bra att tänka på innan du börjar: Kladdkaka är superenkelt att baka och om det går fel någonstans är det ofta att kakan fått stå inne för länge i ugnen. Ta ut den i tid så blir den härligt kladdig.
Recept
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm vaniljpulver
4 msk kakao
100 g smör
Så här gör du:
Sätt ugnen på 150 grader.
Klä en form med bakplåtspapper, använd gärna en springform.
Vispa ägg och socker lätt.
Blanda mjöl, vaniljpulver och kakao väl och sikta ner i smeten.
Smält smöret i en kastrull och rör ner i smeten.
Häll i formen
In i ugnen och grädda ca 35 min.
Njut tillsammans med grädde eller en god vaniljglass och massa hallon!
Inspirerad av Annica Sjöstedt