Bakelser

Smördegsbakelse med äpple och mandel

En frasig, läcker liten äppelbakelse med mandel och vitchoklad. Vem vill inte avsluta en middag på det sättet?

Att tänka på innan du börjar: I detta recept har jag använt degen till sunny-honey-butter-scones. Då har jag helt enkelt sparat en bit deg från sconesbaket . Den håller sig utmärkt i kylskåp ett par dagar men det går lika bra att använda färdig smördeg

6 bakelser

300 g sunny-honey-butter-scones eller smördeg

1 dl äppelmos

1/2 dl mandelmassa

1/2 ägg

Ev vit choklad

Sätt ugnen på 200 grader.

Kavla ut degen ca 3 mm och använd ett litet glas för att stansa ut 12 stycken runda former.

Ta sedan ett mindre glas och gör ett hål i sex stycken av dina cirklar.

Pensla degen.

Sedan lägger du på ringarna på cirklarna och fyller utrymmet i mitten med äppelmos och därefter en klick mandelmassa.

Lägg bakelserna och de små runda formarna du fick över från ringarna på en plåt.

Låt gräddas i ca 15 min eller tills de blivit gyllenbruna.

Smält lite vit choklad i micron och ringla över bakelserna när de kommit ut från ugnen.

Nästa gång testar du med någon god sylt eller mosade bär.

Du kanske också gillar…